Az Astoria közelében egy Szentkirályi utcai, 20 lakásos, több emeletes, összesen 60 fő befogadására alkalmas apartmanszállót ellenőrzött nemrég a józsefvárosi önkormányzat, amikor kiderült, hogy sem működési, sem pedig használatbavételi engedélye nem volt - értesült a hivataltól a 24.hu.

A kerület a 60 fő befogadására alkalmas szálláshelyet összesen 4 millió forintra (szállásonként 200 ezer forint) büntette. A Cherry Apartments ügyvezetője elismerte, hogy eddig bejelentés nélkül működtek.

A szálló honlapjára feltöltött fotók alapján modern, igényes berendezésű lakrészeket kínálnak. A 24.hu információja szerint az apartmanházat az Erzsébet Park Kft. üzemelteti amelynek a többségi tulajdonosa az a Gubijev Zoltán, akinek a nevét főképp újépítésű pesti és budai lakóparkok körül találjuk meg. (Ezekkel kapcsolatban több vásárlói panasz is felmerült korábban, előfordult csúszás, illetve állítólag használatba vételi engedély hiánya is, többen átverve érezték magukat, a vádakat azonban Gubijev mind a sajtóban, mind az internetes fórumon tagadta.)

Gubijev a portálnak elismerte, hogy a birtokában van a szálló és az ingatlan, de azt állította, hogy

csak próbaüzemet végeztek eddig.

Azt is állította, hogy a lakások jelenleg egyetlen egy foglalási portálon sem érhetőek el. A 24.hu ennek ellenére megtalálta a lakásokat a booking.com-on. Eszerint a hely 2018. decembere óta fogadja a vendégeket és már közel 900 visszajelzést gyűjtöttek.

A portál korábban Fidesz Nógrád megyei országgyűlési képviselőjéről, Becsó Zsoltról írta meg, hogy cége zughotelt működtet Budapesten.