Ezt biztosan nem tudta a csokról

Jól teljesített a magyar gazdaság 2018-ban, ezt jól mutatja, hogy tavaly az export értéke átlépte a százmilliárd eurót, ez korábban soha nem fordult elő - mondta Varga Mihály pénzügyminiszter az M1-en.
Domokos László, 2018. december 27. csütörtök, 20:20
Fotó: Unsplash

A folyó fizetési mérleg többletet mutat, a külkereskedelmi mérleg szintén. Jól látható, hogy a magyar gazdaság egyensúlyi állapotban van, és az export továbbra is erősen teljesít.

Az uniós források mellett 2019-ben is számos olyan kiírással találkozhatnak majd a vállalkozások, amelyeket a kormány hazai forrásból finanszíroz.

Ennek egy része már az Ipar 4.0-hoz, a robotizációhoz, a digitalizációhoz kötődik. A másik részét olyan vállalkozásoknak biztosítják, amelyek kiszorultak az uniós támogatásokból a méretük vagy a foglalkoztatói létszámuk miatt. Ezek a nagyvállalati, beruházási-támogatási programban a fejlesztéseikhez, a beruházásaikhoz segítséget kapnak a magyar államtól - mondta a pénzügyminiszter.

A pénzügyminiszter szerint a kormány legfontosabb programja a családi otthonteremtési kedvezmény (csok). A csok 2016-os bevezetése óta az épített lakások száma megduplázódott, a kiadott építési engedélyek száma pedig megháromszorozódott - sorolta Varga Mihály. Most készítik elő a vidéken élők otthonteremtési támogatásának eszközeit, például a falusi csokot - mondta a pénzügyér az MTI beszámolója szerint.

HOZZÁSZÓLÁSOK