Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A kabinet reményei szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, amelyen a járvány kitörése előtt volt - mondta Varga Mihály a Facebookon.

Még vonzóbb lesz a kisvállalati adó (kiva): az már tavasszal eldőlt, hogy az adó kulcsa 2021. január 1-től 13-ról 12 százalékra csökken, a mostani döntés nyomán a bevételi értékhatár a duplájára, 3 milliárd forintra nő.

Emellett mintegy 1,5 millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé - e lépéssel ötmilliárd forint maradhat a családoknál, egyben az ügyintézés is gyorsabbá válik majd - érvelt a pénzügyér.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden cégnek elkészíti az áfabevallás-tervezetét 2021 második félévétől, ezzel félmillió vállalkozás mentesülhet a bevalláskészítés feladat alól.

A tervek szerint eltörölnék a cégek fejlesztési tartalékára vonatkozó, jelenleg 10 milliárd forintos felső határt - a remények szerint ez még több beruházást indukál majd.

Javaslatot tesznek arra is, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes legyen a jövőben - ezzel tesztenként több mint hétezer forint spórolható meg - mondta Varga.