Koronavírus: az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes lesz

Átfogó adókönnyítésről számolt be Varga Mihály pénzügyminiszter a gazdaságvédelmi operatív törzs ülése után.
Domokos László, 2020. szeptember 28. hétfő, 15:28
Fotó: Getty Images

A kabinet reményei szerint ezzel a magyar gazdaság gyorsabban tud visszaállni arra a növekedési pályára, amelyen a járvány kitörése előtt volt - mondta Varga Mihály a Facebookon.

Még vonzóbb lesz a kisvállalati adó (kiva): az már tavasszal eldőlt, hogy az adó kulcsa 2021. január 1-től 13-ról 12 százalékra csökken, a mostani döntés nyomán a bevételi értékhatár a duplájára, 3 milliárd forintra nő.

Emellett mintegy 1,5 millió államigazgatási ügy intézése válik jövőre ingyenessé - e lépéssel ötmilliárd forint maradhat a családoknál, egyben az ügyintézés is gyorsabbá válik majd - érvelt a pénzügyér.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) minden cégnek elkészíti az áfabevallás-tervezetét 2021 második félévétől, ezzel félmillió vállalkozás mentesülhet a bevalláskészítés feladat alól.

A tervek szerint eltörölnék a cégek fejlesztési tartalékára vonatkozó, jelenleg 10 milliárd forintos felső határt - a remények szerint ez még több beruházást indukál majd.

Javaslatot tesznek arra is, hogy az összes járványügyi szűrővizsgálat adómentes legyen a jövőben - ezzel tesztenként több mint hétezer forint spórolható meg - mondta Varga.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.28 18:02

"Még vonzóbb lesz a kisvállalati adó (kiva)" és "a bevételi értékhatár a duplájára, 3 milliárd forintra nő."
Vagyis akinek jobban megy azt támogatják, a csóri katásokra meg rászívatott ez a tetű qrmány.
A fidesz tovább rugdalja a csórikat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Borisz1106, 2020.09.28 15:52

"Még vonzóbb lesz a kisvállalati adó (kiva): az már tavasszal eldőlt, hogy az adó kulcsa 2021. január 1-től 13-ról 12 százalékra csökken"
Nem! A KIVA már idén 12%. 2021. január 1-től lesz 11%.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html