Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A vádirat szerint az egyik vádlott, mint az egyik magyarországi fesztivált szervező gazdasági társaság főszervezője, 2013-2016 között hat társának közreműködésével valótlan adatokkal tett eleget általános forgalmi adó bevallási kötelezettségének, mivel a bevallások az online és külföldi jegyértékesítésből származó bevételt nem tartalmazták, azokat bevallani és befizetni elmulasztotta.

A meg nem fizetett általános forgalmi adót tartalmazó összegekkel, eredetének leplezése, eltitkolása érdekében a vádlott társai segítségével pénzügyi műveleteket végzett, azokat készpénzben felvette, illetve ismerőseivel felvetette, valamint ingatlan vásárlásra fordította.

A vádlott társai közreműködésével mintegy 400 millió forint kárt okozott a költségvetésnek.

Az adóhatóság, mint nyomozó hatóság a nyomozás során mintegy 317 milliót foglalt le, míg a hiányzó, mintegy 74 millió forintot az egyik vádlott megfizette, így a teljes vagyoni hátrány megtérült.

Az előkészítő ülésen a terheltek beismerő vallomást tettek és lemondtak a tárgyaláshoz való jogukról.

A Székesfehérvári Törvényszék az ügyészség és három vádlott között létrejött egyezséget jóváhagyta, és az egyezség szerinti büntetést szabta ki. A törvényszék öt vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és emellett egyikükkel szemben pénzbüntetést, valamint két vádlottal szemben pénzbüntetést szabott ki, továbbá az egyik vádlott vonatkozásában a bűnös vagyongyarapodás erejéig vagyonelkobzást rendelt el - olvasható a közleményben.