Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata Műveleti Csoportjának 2018. éves terve alapján került sor Magyarországon 2018. december 10-e és 16-a között a TISPOL Drugs & Alcohol elnevezésű közlekedésbiztonsági ellenőrzésre. Az európai kampány ezúttal kifejezetten az ittas vagy bódult állapotban lévő járművezetők kiszűrésére irányult - kezdi beszámolóját a rendőrség.

Az akcióban a rendőrök összesen 55 088 járművezetőt ellenőriztek, akik közül 184 fő ellen indítottak eljárást ittas vagy bódult állapotban történő járművezetés gyanúja miatt.

"Felhívjuk az állampolgárok figyelmét, hogy a közúti ellenőrzések mindannyiunk érdekeit szolgálják! Az a járművezető ugyanis, aki alkoholfogyasztást követően volán mögé ül, saját és mások életét is fokozott veszélynek teszi ki! Az alkoholfogyasztás ugyanis hátrányosan hat a vezetési képességre. Sokan úgy gondolják, hogy egy pár pohár alkoholos italnak semmilyen hatás nincsen. A kialakult tévhitekkel ellentétben azonban már egyetlen pohár szeszes ital elfogyasztása is számít! Az alkohol ugyanis kis mennyiségben is olyan élettani hatásokat vált ki, melyek nem teszik lehetővé a biztonságos járművezetést. A szeszes ital fogyasztásának hatására csökken az észlelőképesség, tompulnak a reflexek, így jelentősen megnő a reakcióidő" - közölte a rendőrség az akcióval kapcsolatban.