Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hannoveri kiállításon részt vett és tárgyalásokat folytatott az agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár. Juhász Anikó meglátogatta a Szász Szabadállam Környezetügyi és Mezőgazdasági Minisztériumának közösségi standját, ahol megismerkedett Németország első 5G-s tesztgazdaságának működésével. Az egyedülálló projekt Németországban digitális innovációs központként működik, ahol a gazdaság 200 négyzetkilométeres területén a gépek az 5G segítségével kommunikálnak egymással.

Juhász Anikó az Alsó-szászországi Élelmezésügyi, Mezőgazdasági és Fogyasztóvédelmi Minisztérium igazgatóhelyettesével folytatott tárgyalásán a KAP 2020-tervezésről - különös figyelemmel a környezeti és éghajlati vonatkozásra - az agrárdigitalizáció helyzetéről és az abban történő együttműködési lehetőségekről, a generációváltás tapasztalatairól, valamint a VERA-protokoll (állattenyésztési technológiák hatósági minősítésére alkalmas rendszere) eredményeinek a szakpolitikában történő felhasználásáról esett szó.

Az Oldenburgi Münsterland Agrár- és Élelmezési Fórum elnökével folytatott megbeszélésen az állattartással kapcsolatos kihívásokról, valamint az azok kezelésére életre hívott projektekről (antibiotikumok csökkentése, farokkurtítás megszüntetése, állatjóléti szempontú istállóátalakítás, trágyarendelet) tárgyalatk. A helyettes államtitkár kutatási együttműködést ajánlott tárgyalópartnerének, amely a BIOEAST kezdeményezésen keresztül valósulhatna meg.

Az Agritechnica szakkiállítást minden páratlan évben rendezik meg Hannoverben. Az idei esemény mottója: "Globális gazdálkodás - helyi felelősség", amely az innovatív, okos, és a helyi viszonyokra alkalmazott megoldásokat helyezte előtérbe. Az innovációkat minden évben különdíjban részesítik, 2017-ben egy magyar cég, az AGCO/GSI Hungary Kft. rugalmas gabonasiló ürítő rendszere ezüstérmet kapott.