A büdzsé 26,5 milliárd forinttal magasabb az előző évinél, bevételi és kiadási főösszege megegyezik. Fodor Tamás (Fidesz-KDNP) polgármester elmondta, hogy a költségvetés stabil gazdálkodást biztosít a városnak, hitelfelvételt nem terveznek - számolt be az MTI.

A Modern városok program és európai uniós programokon keresztül 29,4 milliárd forint értékben valósulnak meg fejlesztések idén. Egyebek mellett új burkolatot kapnak a történelmi belváros utcái, terei. Megújul több műemlék épület homlokzata, palota és templom. Parkolóház épül, kicserélik a közműrendszert, a Széchenyi teret a Várkerülethez integrálják, új fedett uszoda és kerékpárút épül.

Az önkormányzat saját felhalmozásából 3,6 milliárd forintot fordít további fejlesztésekre. Intézmények működésére 4,1 százalékkal több, 3,2 milliárd forint jut, a városüzemeltetési feladatokra pedig 22 százalékkal magasabb összeg, 983 millió forint. Az általános tartalék 1,1 milliárd forintot tesz ki, míg az általános támogatásokra 1,77 milliárd forintot fordítanak. (Költségvetési pénzből kap uszodát Veszprém.)

A közgyűlésen egyebek mellett arról is döntöttek, hogy a Központi Bányászati Múzeum alapítványi fenntartásból a soproni önkormányzat fenntartásába kerüljön, így része lesz majd a belvárosi múzeumi negyed kialakításának és fejlesztésének.

A közgyűlés az egyik képviselő rosszulléte miatt egy időre megszakadt. A politikust a helyszínen újraélesztették, majd a mentők kórházba vitték.