Bajok vannak a 67-es út mellett

A 67-es főút felújításának nagy attrakciója az a májusban átadott szakasz, amelyen az autósok a Republic 67-es út című számát tudják megszólaltatni, ha végigmennek a sáv szélén elhelyezett speciális útburkolaton. A helyiek nem annyira örülnek.
Rácz Gergő, 2020. január 4. szombat, 10:46
Fotó: Napi.hu / Szász Péter

A sofőrök előszeretettel szórakoztatják is magukat a zenélő úttal, alig pár száz méterre fekvő Mernye lakói azonban nem olyan lelkesek, őket az RTL Klub híradója szerint már meglehetősen zavarja az állítólag az egész településen hallatszó hanghatás - idézi a riportot a 24.hu.

"Förtelmes, szörnyű, különösen mikor két-három autó egyszerre megy rajta" - mondta egy helyi lakos.

A csatorna érdeklődésére a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő Zrt. közölte, a zenélő szakasz kialakítása előtt hét lehetséges helyszínt vizsgáltak, egyebek mellett olyat kerestek, ahol a zajterhelés a jogszabályoknak megfelelő, és a legkevésbé zavarja a környezetet, hivatalos panasz pedig eddig nem érkezett hozzájuk. Ha lesz ilyen bejelentés, akkor majd döntenek a további intézkedésekről.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.01.04 12:34

Szerencsére, jó messze lakunk tőle. Ebben az országban nincs biztosítva a pihenéshez való jog, a legzajosabb nép vagyunk. Ez jelentősen hozzájárul a stresszhez, amely rengeteg betegség alapja. Stresszben is élen járunk.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html