Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A fejlesztéshez 344,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el a vállalkozó a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Programból (GINOP). A beruházással a régió egyik legjelentősebb, majdnem 100 gépes műanyag termék gyártójává vált.

Hat fröccsöntő gépet, valamint tíz műanyagdaráló gépet vásároltak - mondta el az MTI érdeklődésére Klér Zoltán pénzügyi vezető. Ezen felül a precíziós munkavégzést segítendő fémmegmunkáló gépeket szereztek be, amelyekkel a műanyag elemek fröccsöntéséhez használt szerszámokat tudják karbantartani.

Mintegy 90 millió forintot fordítottak egy komplex adatgyűjtő rendszer kiépítésére, amellyel képessé váltak valamennyi fröccsöntő gépen folyó munka és gyártás online tervezésére és összetett, átfogó felügyeletére. Vásároltak még különböző mérőeszközöket, szoftvereket. A vállalkozás a meglévő üzemcsarnok mellé egy alapanyag ellátó és előkészítő csarnokot épített, míg a régi raktárból szerszámüzemet és irodákat alakított ki. (Ez vár a magyar gazdaságra - GKI előrejelzés.)

Simon István 1985-ben kezdte meg tevékenységét egyszemélyes vállalkozásként, a folyamatos fejlődés és fejlesztések révén ma már 242 embert foglalkoztat. Három telephelye Szabadbattyánban és Kőszárhegyen található.

A vállalkozás műanyag fröccsöntő gépei 25 tonnától az 550 tonnás záró erőig terjedő mérettartománnyal rendelkeznek és a hagyományos fröccstechnikán túl szilikon és két komponensű fröccsöntésre is képesek. Termékeik a legfontosabb vevőiken (TE, GE, Harman, Denso, Valeo, Hi-Lex, Hanon, Bosch) keresztül olyan világcégek gépjárműveibe kerülnek, mint a Suzuki, a BMW, a Mercedes, a PSA és a Volkswagen-csoport. A gyár havonta több mint 30 millió darab műanyagalkatrészt állít elő.

Simon István 2015-ben 5,365 milliárd forintos árbevétel mellett 483,7 milliós eredményt könyvelt el, míg tavaly 5,879 milliárd forintos árbevételhez 491,1 milliós eredmény párosult. Az idei évre hatmilliárdos árbevételt és 500 milliós eredményt tervez.