Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A demonstrációt a Momentum hirdette meg, Fekete-Győr András, a párt elnöke korábban azt mondta, szerinte van esély meghátrálásra bírni a kormányt, és elérni, hogy "Orbán aláírja a békeszerződést", de azért harcolni kell.

A CEU vezetése december 1-jéig adott időt a magyar kormánynak, hogy aláírja azt a megállapodást az egyetem székhelyállamával, New York állammal, amely már csaknem egy éve készen van, és amely kimondja: a CEU minden feltételt teljesített, amit a magyar felsőoktatási törvény tavaly áprilisi módosítása előír. Ha a megállapodást nem írják alá, a CEU kénytelen lesz Bécsben folytatni amerikai akkreditációjú képzéseit.

A tömeg pénteken az Egyetem téren gyűlt össze, amely este 7 órára szinte teljesen megtelt. Mécs János, a CEU joghallgatója arról beszélt: az egyetem itthon nyújt világszínvonalú képzést, amitől a kormány - ha nem írja alá a szerződést - magyar fiatalokat foszt meg. Egy rossz alkotmányt ki lehet javítani, de egy tönkretett társadalmat már nem ilyen könnyű "megjavítani" - a tudósítást a hvg.hu-n olvashatja..