Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A hangszeres támogatásra vonatkozó információk az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő honlapján (emet.gov.hu) keresztül érhetők el, pályázni augusztus 10-ig lehet.

Tavaly is 600 millió forintos keretösszegre lehetett pályázni, de akkor nem egyéneknek, hanem az egyházi közösségek segítségével - közölte az MTI szerint Fekete Péter, aki hozzátette: több mint ezer fiatal kezébe adtak hangszert, idén ezt a számot szeretnék megtöbbszörözni.

Nagy szükség van most a fiatalokra, művészekre, akik keresztény közösségeket szólítanak meg és hozzájárulnak ahhoz, hogy a pandémia nyugvópontján, az újjáéledéssel együtt ismét meginduljon a kulturális élet

- mondta a kulturális államtitkár.

Rétvári: világtérképen a magyar keresztény vallásos könnyűzene

Rétvári Bence, az Emmi parlamenti államtitkára szerint a magyar keresztény vallásos könnyűzene az elmúlt időszakban felkerült a világtérképre, komoly sikereket ért el. Megemlítette, hogy nemrég Pajor Tamás és a Bolyki Brothers a tízszeres Grammy-díjas amerikai Take 6 zenekarral dolgozott együtt egy dalon. Pat Barrett, a keresztény könnyűzene amerikai sztárja pedig egy nyilatkozatában méltatta a magyarországi folyamatokat.

A keresztény könnyűzenének mintegy fél évszázados hagyományai vannak Magyarországon, és a műfajnak hosszú utat kellett megtennie, míg a kezdeti illegalitást megélve, a rendszerváltás után kórusok alakultak a templomokban, országszerte számos találkozó zajlott le és zenekarok jöttek létre - közölte az államtitkár.

Rétvári Bence szólt a két évtizedes múltra visszatekintő Ez az a nap! rendezvénysorozatról, a legjobb előadókat és dalszerzőket elismerő Szikra-díj megalapításáról, és arról is, hogy a Puskás Arénába tervezett megnyitó esemény, amelyet a koronavírus-járvány miatt jövőre halasztottak, egy keresztény könnyűzenei koncert lett volna.

A kormány a templomi, vallási zenekarok támogatásával a közösségeket erősíti, másrészt a program mindenki számára nyitott, a dalok nem csak a misékre járóknak szólnak - jegyezte meg az MTI szerint Rétvári Bence.