Újabb 800 milliós csomag a zánkai gyerektábornak

A koronavírusjárvány következtében szükségessé vált versenyképesség-növelő támogatást 100 milliárd forintról 169,3 milliárdra növelte a kormány.
Németh Géza, 2020. június 4. csütörtök, 13:34
Fotó: MTI Fotó

Magyar Közlönyben megjelent és az idei költségvetést érintő átcsoportosítások legnagyobb összege: a koronavírus-járvány következtében a versenyképesség-növelő támogatások kerete több mint 69 milliárdal bővül.

A magyar kormány képviselője is részt vett a 2020. május 4-én - az Európai Bizottság koordinációjában - a járvány elleni fellépéshez szükséges védőoltások, terápiás gyógyszerek és diagnosztikai eszközök kutatásának és fejlesztésének támogatására összehívott felajánlási konferencián. Itt a visegrádi országok felajánlásának részeként, oltóanyag-kutatás céljára 750 ezer euró felajánlást tett Magyarország. Ezt realizálja az a 267 millió forint, amely az idei költségvetésben szereplő Járvány Elleni Védekezés Központi tartalékát terheli.

A kormány tavaly októberben határozott a Zánkai és Fonyódligeti Erzsébet-táborok infrastrukturális fejlesztéséről és a Fonyódligeti Erzsébet-tábor teljes körű megújításáról. Ebben idénre 11,4 milliárd forint szerepelt, amelyet a kormány 3,5 milliárddal megnövelt. A csütörtöki Mgayar Közlönyben megjelent határozat további 800 millió forinttal növeli a támogatást.

 

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK