Mostantól pontosan tudja majd, kitől kapta a parkolási bírságot

A tilosban parkoló autós a jövőben tudni fogja, hogy ki volt az a közterület-felügyelő, aki feljelentette - az erről szóló rendelet-tervezet a kormány honlapján jelent meg.
Németh Géza, 2018. november 21. szerda, 06:40
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A közterület-felügyelői intézkedések végrehajtásának módjáról és eszközeiről egy 1999-es belügyminiszteri rendelet szól. Ez egészül ki most - a tervezet szerint - azzal, hogy mit kell tennie a közterület-felügyelőnek, ha a várakozási szabályok megsértése miatt, a gépjárművezető távollétében kell intézkednie.

A közterületesnek a feljelentésről a kocsi szélvédőjén - ha ez nem lehetséges, jól látható módon a gépjármű egyéb helyén - tájékoztatást kell elhelyeznie. Eddig nincs is újdonság, ezt hívja a köznyelv Mikulás-csomagnak.

Viszont a tervezet felsorolja, hogy a tájékoztatásnak mit kell tartalmaznia. Ezek a következők: az intézkedést foganatosító közterület-felügyelet megnevezését, székhelyét és telefonszámát; a "Tiltott helyen várakozik!" megjelölést; az intézkedés időpontját; az intézkedés okát a jogalap megjelölésével; a feljelentés tényét és végül ami a legfontosabb, az intézkedő felügyelő nevét, jelvényszámát és aláírását is.

HOZZÁSZÓLÁSOK