A Netriské lehet a Biztosítás.hu

A Netrisk.hu Első Online Biztosítási Alkusz Kft. teljes egészében megvásárolná a Biztosítás.hu Biztosítási Alkusz Kft. - szúrta kis a Gazdasági Versenyhivatal honlapján közzétett kérelmet a Népszava. A tranzakcióval az online biztosításközvetítői piac két legnagyobb szereplője egyesül.
Szepesi Anita, 2019. március 8. péntek, 10:20
Fotó: Napi.hu

A kérelem szerint a Netrisk.hu egyedüli, közvetlen irányítást szerez a Biztosítás.hu felett. A két vállalkozás az alkuszi biztosításközvetítési piacon aktív - olvasható a lapban.

Az online piacon vezető szerepet betöltő társaságok súlya az összes biztosításközvetítő között már nem domináns, ezért lehetséges az egyesülésük.

Az Opten cégnyilvántartási adatai szerint a Netrisk.hu tulajdonosai a lengyel MCI Private Ventures alap, a luxembourgi AMC Capital IV Net, illetve Sebestyén László és - közvetve - Scheidler Tamás ügyvezetők. A jogelődőket is beleszámítva 1995 óta működő Biztosítás.hu Kft. jelenlegi tulajdonosai az osztrák GrEco Direct, Jeney Gábor és Marschalek Péter ügyvezetők, valamint Kiss Leskó Gergő.

HOZZÁSZÓLÁSOK