Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A tárcavezető elengedhetetlenül fontosnak nevezte a kormányzati gazdasági segítő intézkedéseket, mivel szerinte azok nélkül ugyanúgy nem várható érdemi növekedés, mint a 2000-es években, amikor a magyar gazdaság az európai konjunktúra ellenére is szinte csak stagnálásra volt képes.

A pénteken elfogadott 2021-es büdzsé 4,8 százalékos növekedéssel számol, miközben az államháztartási hiány újra 3 százalék, az államadósság pedig ismét 70 százalék alá csökken.

A növekedés lehetővé teszi, hogy jövőre több jusson a közbiztonságra, az oktatásra és az egészségügyre, miközben a járvány elleni védekezéshez is rendelkezésre állnak a források. A kormány emellett továbbra is elkötelezetten támogatja a családokat, a gyermeknevelést, valamint az időseket is.

Varga Mihály reménykeltőnek minősítette az idei születési és házasságkötési adatokat, amelyek szerinte azt mutatják, hogy eredményesek a kabinet családpolitikai intézkedései. Jövőre további lépések várhatók ezen a területen, példaként említette a csecsemőgondozási díj emelkedését, a gyermekdiabétesz-centrumok további fejlesztését, valamint az iskolaőri hálózat támogatását - idézte szavait az MTI.