A politika diktál a Színművészeti átalakításában

Nem csak a Színház- és Filmművészeti Egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumába, de a felügyelőbizottságba sem került be egy olyan személy se, akit az egyetem - az illetékes minisztérium kérésére - javasolt - adta hírül a 444.hu.
Domokos Erika, 2020. augusztus 26. szerda, 22:02
Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda / Botár Gergely

Augusztus 18-án bejegyezték a Színház- és Filmművészetért Alapítványt, amely a működési modellt váltó Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vagyonkezelői és fenntartói jogait gyakorolja - derül ki a portál cikkéből.

Az egyetemet fenntartó alapítvány kuratóriumának tagjait július végén jelölte ki a felsőoktatásért felelős miniszter, Palkovics László innovációs miniszter. A kuratórium elnöke Vidnyánszky Attila rendező, a Nemzeti Színház főigazgatója, a Magyar Teátrumi Társaság elnöke lett. A kuratórium tagjai: a Fidesznek nyíltan kampányoló Rátóti Zoltán színész-rendező, Lajos Tamás operatőr-producer, Bacsa György, a Mol-csoport stratégiai ügyvezető igazgatója és Világi Oszkár, a Mol igazgatósági tagja, az olajtársaság szlovákiai vállalata, a Slovnaft igazgatósági elnöke.

A 444.hu most arról ír, hogy az innovációs minisztérium kinevezte az SZFE felügyelőbizottságának tagjait is, akik közé - ahogy a kuratóriumba se - nem kerültek be olyan személyek, akiket - a minisztérium kérésére - ajánlott az egyetem jelenlegi vezetése és közössége.

A kinevezettek:

  • Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója, a Vidnyánszky vezette Teátrumi Társaság tagja, fideszes események rendszeres résztvevője;
  • Szapáry György, Orbán Viktor korábbi tanácsadója, washingtoni nagykövete, 2015 óta a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója;
  • Windisch László, a második Orbán-kormányban minisztériumi főosztályvezető, 2013-tól 2019-ig a Magyar Nemzeti Bank alelnöke - írja a 444.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Susala, 2020.08.28 00:57

Göbbelsz pedig boldogan forog a sírjában...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html