Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A valasztas.hu-n olvasható adatok szerint a 30 075 választópolgárból 14 783-an jelentek meg a szavazásnál. A négy jelölt közül Thürmer Gyula (Munkáspárt) 269 szavazatot kapott, Hulitka István (Jobbik) 905-t, míg a két nagy versenytárs közül Fekete Zsolt ( MSZP-DK-Tarjáni Városlakó Egyesület) 7 610 vokssal győzött, míg Simon Tibor (Fidesz-KDNP) 5 869 szavazatig jutott. Ez azt jelenti, hogy az első és második helyezett között a különbség 1,7 ezer voks.

Két éve még csak 50 szavazattal nyert az MSZP-s Dóra Ottó, akinek tavalyi halála miatt kellett kiírni az új választást.

Az MSZP irodája előtt 50-100 fős csoport már a győzelmet ünnepelte, az MSZP vezérkarával, Tóbiás Józseffel, Gőgös Zoltánnal, Lukács Zoltánnal együtt - írta az Index.

A salgótarjáni választás reményt és hitet ad mindazoknak, akik Magyarországon úgy gondolják, hogy le kell váltani Orbán Viktort, hogy egy szabadabb, biztonságosabb, és élhetőbb országot teremtsünk - mondta Tóbiás József, az MSZP elnöke. Az elnök a tapssal kísért, "megnyertük, megnyertük" skandálás közepette érkezett meg Fekete Zsolttal és segítőikkel a párt salgótarjáni irodájánál tartott esti sajtótájékoztatóra.

Szeretlek, Salgótarján - ezek voltak Fekete Zsolt első szavai. Salgótarján vasárnap megválasztott vezetője azt mondta, ahogyan a novemberben elhunyt Dóra Ottó, úgy ő is mindenki polgármestere szeretne lenni, "azoké is, akik eljöttek, és rám szavaztak, azoké is, akik eljöttek, és nem rám szavaztak, és azoké is, akik otthon maradtak, mert Salgótarján így mindannyiunké, ez a hely, ahol mi élünk, ez a hely, ami nekünk nagyon fontos".

Varju László, a Demokratikus Koalíció (DK) alelnöke, aki szintén részt vett a sajtótájékoztatón, minden salgótarjáninak köszönetet mondott. Úgy fogalmazott: ez a választási eredmény "azért következhetett be, mert láthatóan szétesett a kevesek országa".

A Fidesz is gratulált

Salgótarján, ahogy 2014-ben, most is szocialista polgármestert választott, Fekete Zsoltnak gratulálunk a győzelemhez - írta közleményében a Fidesz. Elvárjuk tőle, hogy hivatalba lépését követően haladéktalanul tárja fel, mennyit romlott Salgótarján pénzügyi helyzete a szocialista városvezetés eredményeként, vizsgálja ki, mennyi pénz tűnt el az elmúlt másfél évben, mennyi a város valós hiánya, kik és milyen módon vettek részt a források eltüntetésében. Az új költségvetésben tisztázza, hogy miként tudja idén biztosítani a város működését és fejlesztését - fogalmazott a Fidesz.

Sokan mentek el szavazni

Este fél hatig a választók 46 százaléka ment el szavazni, két évvel ezelőtt ugyanekkor 37,6 százalékon álltak. Ráadásul azokban a körzetekben volt aktívabb a részvétel, ahol két éve is jól szerepelt az MSZP, ami tovább erősíti a párt esélyeit. Pár szavazókörzetben már véget ért a számlálás, nem hivatalos források szerint ott nyert az MSZP jelöltje.

Az este nyolcig összeszámlált szavazatok alapján 40 szavazókörből 20-at már megnyert az MSZP, a Fidesz addig csak hármat. Ez több mint 800 szavazat előnyt jelent, az összesen leadott nagyjából 14 ezer szavazatból.

Nógrád megye 37 ezres székhelyén, a felmérések ezúttal is szoros küzdelmet jósoltak, úgy tűnik ez nem jött be, az viszont igen, hogy a Jobbik és a Munkáspárt jelöltjei csak asszisztálnak a küzdelemhez.