Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A magyar jegybank kutatásai is megerősítik, hogy Európában Magyarországon a legdrágább bankszámlát vezetni. Z. Kárpát Dániel riasztónak nevezte, hogy az alacsonyabb keresettel rendelkezők körében a német és spanyol számlavezetők jövedelmükhöz képest harmadát, a dánok pedig csak negyedét, ötödét fizetik a magyar banki költségeknek.

A Jobbik ezért azt szeretné elérni, hogy legalább az átlagbérig a tehermentesített számlacsomagokkal váljanak ingyenessé az utalások és más alaptranzakciók, a kormány és jegybank pedig általánosságban is törekedjen a banki díjak csökkentésére.

Ennek megvalósulását az nehezíti, hogy a kabinet "letette a fegyvert" a pénzintézetekkel szemben, amikor paktumot kötött az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bankkal (EBRD).

A Jobbik szerint ugyanakkor a kormánynak nemcsak a számlavezetés költségeinek ügyében, hanem a kilakoltatások megállítása érdekében is fel kellene lépnie a "banki kifosztó mechanizmussal" szemben - mondta Z. Kárpát Dániel az MTI szerint. Az előző három évben több mint 10 ezer magyar családot lakoltattak ki a pénzintézetek "visszaéléseinek" eredményeként.