A biztosítók a nyugdíjbiztosítások felé fordulnak

A válság visszafogta a nem életbiztosításokból származó díjbevételeket, így a magyar biztosítók idén az életbiztosításokban látják a növekedést, ennek egyik típusa, a nyugdíjbiztosítás - a múlt héten két biztosító is jelezte.
MTI-Eco, 2011. február 26. szombat, 10:31
Fotó:

A magánnyugdíjpénztárak csaknem teljes megszüntetése újra előtérbe helyezte az idős korra történő megtakarítást, de az uniós népesség elöregedése generálissá teszi ezt a problémát.

Az Aviva Életbiztosító felmérése szerint az európai polgároknak évente 1900 milliárd euró plusz megtakarításra lenne szükségük ahhoz, hogy nyugdíjas éveikben is normál életszínvonalon tudjanak tovább élni. Ez a szám az Európa Unió 2010-es GDP-jének 19 százalékát teszi ki, ami megegyezik azzal a gazdasági mentőcsomaggal, amit az Európai Bizottság, az Európai Központi Bank és az IMF meghatározott tavaly májusban a pénzügyi válság kezelésére.

Paál Zoltán a Magyar Biztosítók Szövetség (MABISZ) életbiztosítási tagozatának elnöke a szervezet múlt szerdai sajtótájékoztatóján kitért arra, hogy mire a mai középkorúak nyugdíjba mennek, egy járulékfizető két nyugdíjast tart majd el. A demográfusok 2030-ra teszik ezt az időpontot. Amennyiben a bér 34 százaléka marad a nyugdíj járulék, úgy az átlagbér (jelenleg mintegy 202 ezer forint) 17 százaléka - 34 ezer forint - jut abból egy nyugdíjasra. Aki ennél több nyugdíjat akar, annak az aktív életében félre tett megtakarításaiból kell arról gondoskodnia.

A Groupama Garancia Biztosító múlt hét csütörtöki sajtótájékoztatóján Csonka István vezérigazgató helyettes kifejtette: a kétezer fős saját értékesítő részlegnek a nyugdíj tanácsadás lesz a fő feladata idén.

Az Aviva közleménye is a hosszú távú megtakarításra és az öngondoskodásra apellál.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

megalodon, 2011.02.26 15:45

Ha eszed van befektetési aranyat veszel (eddig évi 20%.-ot nőt) és nem a biztosítási ügynökök pénztárcáját és a biztosítók profitját hizlalod. persze nem kell ezt csinálni tőlem akár zsákmányként is végezheted valamelyik ügynökük karjaiban...(de azért az apróbetüst akkor is olvasd el...)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html