A budapestiek jobban keresnek

A budapesti székhelyű szervezeteknél alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete az év első kilenc hónapjában 212 ezer forint volt, ami nominálisan 8,5 százalékos növekedésnek felel meg éves összevetésben - írja az MTI-Eco a KSH adataira hivatkozva.
NAPI Online, 2006. november 17. péntek, 11:40
Fotó:

A statisztikai hivatal korábban arról számolt be, hogy országosan a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó átlagkeresete 166,6 ezer forint volt, ami 7,7 százalékos emelkedést jelent.

A legalább 5 főt foglalkoztató budapesti székhelyű vállalkozásoknál, valamint költségvetési szerveknél és nonprofit szervezeteknél az év első kilenc hónapjában 953 ezren álltak alkalmazásban, 0,5 százalékkal kevesebben, mint az előző év azonos időszakában. A fizikai munkakörben foglalkoztatottak száma 1,7 százalékkal csökkent, míg a szellemieké 0,3 százalékkal emelkedett.
A Pest megyei székhelyű vállalkozásoknál, valamint költségvetési szerveknél és nonprofit szervezeteknél az év első kilenc hónapjában 240 ezer munkavállaló állt alkalmazásban, 2,3 százalékkal több, mint egy évvel korábban. A szellemi munkakörben foglalkoztatottak száma 3,1 százalékkal, a fizikaiaké ennél kisebb mértékben, 1,7 százalékkal növekedett.

A megyei székhelyű szervezeteknél alkalmazásban állók havi bruttó átlagkeresete 148 ezer, ami nominálisan 6,6 százalékos növekedést jelent a bázishoz képest. A fizikai és a szellemi munkakörben foglalkoztatottak havonta átlagosan 102,7 ezer, illetve 216,7 ezer forintot kerestek. A keresetnövekedés üteme a fizikai foglalkozásúak esetében volt nagyobb, ők 7,2 százalékkal, míg a szellemiek 5,7 százalékkal kerestek többet, mint egy évvel korábban.

HOZZÁSZÓLÁSOK