A megszorító intézkedések nagy terhet rónak a vállalatokra, melyek így folyamatosan keresik a költségcsökkentő és versenyképességüket fokozó megoldásokat. Ilyen lehetőség a tartós bérlet konstrukció, amiről a Sixt Magyarország ügyvezetőjét, Dévai Gábort kérdeztük.
-Tartós bérlet és versenyképesség? Mi az összefüggés?

Azoknál a vállalatoknál, melyek nem vásárolják meg a céges flottát, hanem hosszú távra bérelik, jelentős, akár 100 milliós nagyságrendű tőkemennyiség szabadul fel. Ezt befektethetik, forgathatják, vagyis növelhetik versenyképességüket. A Sixtnél ráadásul - sikeres ügyfélminősítést követően - kauciót sem kell letenni. Ezen felül számos pénzügyi előny - pl. elszámolható bérleti díj, áfa-visszaigénylés - is a tartós bérlet mellet szól.

-Viszont a cégautók nem kerülnek a vállalat birtokába...

A vállaltok többsége ezt nem is igényli. A cégautó alapvetően munkavégzéshez szükséges eszköz, nem a vállalati vagyont növeli. Komoly nyűg viszont a flotta cseréje, az autók eladása. A tartós bérlet esetén azonban ez is a mi feladatunk, nem a vállalaté.
-Milyen autókat lehet tartós bérletbe vonni?

A Sixt márkafüggetlen, így az autópark bármilyen összetételű lehet, ráadásul ehhez jelentős kedvezményeket tudunk társítani. Szakértőként az egész folyamatot támogatjuk, mely kiterjed az ún. „car policy" létrehozására és a ránk bízott flotta folyamatos, szoftveresen támogatott elemzésére is.

-Mi történik, ha baleset ér, erre is van megoldásuk?

Alig pár hete egyik ügyfelünket vasárnap, ráadásul vidéken kellett 1 órán belül kisegíteni egy csereautóval, aki így hétfőn gond nélkül, „kisimultan" tudott megjelenni egy fontos találkozón. Ez a tartós bérleti szerződésbe vonható szolgáltatás a Sixt esetében arra a Magyarországon szinte egyedülálló szinergiára épül, melyet a rövidtávra szóló autókölcsönző üzletágunkon keresztül tudunk biztosítani.

Kérjen tartós bérleti ajánlatot a Sixt weboldalán most!