Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

A rektor szerint most teljes a bizonytalanság. Ha ez így folytatódik, nem leszünk vonzóak a diákoknak. Nem tudunk embereket felvenni, és elkezdünk elvérezni. Nem tölthetünk még egy tanévet bizonytalanságban - mondta a lapnak az egyetem vezetője a 444.hu beszámolója szerint.

Ha a kormány úgy dönt, nem adja meg a CEU-nak a működési engedélyt, akkor az EU történetében először kényszerítenek távozásra egy akkreditált egyetemet. A döntés keményen megmutatja majd, milyen irányba halad a kormány, és milyen messzire hajlandóak elmenni - mondta Ignatieff.

A CEU már kampuszt nyitott Bécsben és a New York államban is, a magyar kormány viszont még nem árulta el, ezzel szerintük teljesítették-e a feltételeket. Márciusban Ignatieff úgy fogalmazott: "amellett, hogy dolgozunk a bécsi kampusz előkészítésén, Budapest marad az otthonunk. Elkötelezettek vagyunk budapesti jövőnk hosszú távú rendezése mellett a New York állam és Magyarország kormánya által már előkészített megállapodás útján."

Majd május elsején azt mondta: "Bármi is történjen, a laborok, a könyvtárunk és minden más létesítményünk megmarad, és továbbra is fenntartjuk azokat Budapesten."

Fotó forrása:AFP PHOTO/ATTILA KISBENEDEK