A családi pótlék emelését és ingyenes internetet ígért Gyurcsány

A Demokratikus Koalíció elnöke 12 intézkedés megvalósítását ígérte egy esetleges kormányváltás utáni első napon.
Domokos Erika, 2018. február 17. szombat, 16:38
Fotó: MTI Fotó

Az első intézkedésként eltávolítják hivatalából Polt Péter legfőbb ügyészt és ezután Magyarország csatlakozik az Európai Ügyészséghez - idézte Gyurcsány Ferencet az MTI, a pártvezető a DK szombati budapesti kongresszusán beszélt, amely egyben a kampánynyitó nagyrendezvényük is volt.

Továbbá másfélszeres béremelést ígért az orvosoknak és ápolóknak, valamint bejelentette, hogy beszereznek 150 CT és MRI készüléket.

Módosítanák a választójogi törvényt is, hogy ne szavazhasson az, aki soha nem élt Magyarországon.

A politikus új bérmegállapodásról beszélt, annak érdekében, hogy a minimálbér érje el a mindenkori létminimumot.

Emellett véget vetnek az ukrán "nyugdíjbiznisznek", kivizsgálják az ahhoz kapcsolódó csalásokat és a résztvevők ellen eljárást indítanak.

Döntenek a nyugdíjkorrekciós programról, garantálják a nyugdíjak értékállóságát és amennyiben a gazdaság nő, ezeket a járandóságokat is az infláció felett emelik - mondta a politikus, hozzátéve: és visszaállítják a szolgálati nyugdíjasok státuszát.

Zár alá veszik a fideszes "oligarchák" vagyonát és abból kárpótolják az "Orbán-rendszer kárvallottjait" - fogalmazott Gyurcsány Ferenc.

Törvényben rögzítik az internethez való hozzáférést, ingyenessé teszik az alapvető internet-szolgáltatásokat.

Megígérte, hogy újra 18 évre növelik a tankötelezettség korhatárát, visszaállítják a négy évfolyamos szakközépiskolákat és megszüntetik az egyházi iskolák kiváltságait.

A pártelnök azt is ígérte, hogy felülvizsgálják a vatikáni szerződést, megszüntetik az egyházak kiváltságait és független bizottságot állítanak fel, aminek az egyház "gyermekmolesztálási ügyeit" kell kivizsgálnia.

A családi pótlékot harminc, egyedülálló szülők esetében ötven százalékkal emelik és felszámolják a gyermekéhezést - sorolta Gurcsány.

Végül azt mondta, hogy ingyenessé teszik az alapvető áram-, víz- és gázhasználatot, illetve leállítják a paksi erőmű fejlesztését, mert ahelyett a megújuló energiahordozókat támogatják majd.

Jelenleg a sürgősségi ügyeleteken órákat kell várakozni, a várólisták végeláthatatlanok, egyes iskolákban nincs elég tanár, a gyermekek egyharmada pedig nem tud értő módon olvasni. Az emberekre rákényszerítik a közmunkát, az igazság pedig az utóbbi években elhagyta Magyarországot, "Orbán üldözte el" - jelentette ki a politikus.

Az "orbáni-diktatúra halálra van ítélve és ezt a halálos ítéletet ki fogjuk mondani" - jelentette ki Gyurcsány Ferenc.

A DK-ban hisznek a szabadságban, a demokráciában, az emberi méltóság tiszteletében és az egymásért viselt felelősségben, mert egy ilyen világ teremthet közösségi és egyéni jólétet egyre több embernek - fogalmazott a pártelnök.

A DK a siker, a tisztesség, az őszinte szó, a szabad gondolat és a kiszámíthatóság pártja, az egyetlen olyan párt, amelyik az elmúlt években megtöbbszörözte támogatói számát. A Demokratikus Koalíciót az emeli ki a demokratikus ellenzékből, hogy soha nem alkudtak meg "Orbán rendszerével", "nem lehet velünk üzletelni, sem politikai, sem pénzügyi értelemben" - mondta beszédében Gyurcsány.

Úgy folytatta, hogy a miniszterelnök egy 86 éves ember két cikke miatt folytat háborút, a DK viszont nem Európa ellen, hanem Európáért küzd.

A modern Magyarország történetében még nem fordult elő, hogy a hivatalban lévő miniszterelnököt "lényegében legszűkebb családjával az egyik legsúlyosabb köztörvényes bűncselekménnyel lehetett kapcsolatba hozni" - mondta Gyurcsány.

A DK nem a múlttal kíván foglalkozni, nem az elmúlt nyolc évvel és nem az azt megelőző nyolc évvel.

A baloldali pártoknak üzenve azt mondta: nem kell félni a koalíciós kormányzástól, mert nem a koalíciós kormány a gát, hanem a mostani kabinet. Nem a párbeszéd, hanem a diktátum a baj - tette hozzá a pártelnök.

Szavai szerint egy kormányváltás esetén olyan miniszterelnököt adnak, aki alkalmas a feladatára. Ha a koalíciós tárgyalásokon a Demokratikus Koalíciónak kell kormányfőt javasolnia, akkor ezt annak tudatában teszik, hogy nem a DK-nak, nem a demokratikus ellenzéknek, hanem Magyarországnak kell olyan kormányfőt adni, aki bírja az ország bizalmát - összegzett Gyurcsány az MTI tudósítása szerint.

A kampánynyitó rendezvényt egy dél-budai sportközpontban tartották, a hallgatóság megtöltette az épület nagytermét.

A kép forrása: MTI Fotó/Máthé Zoltán.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bahnsteig_Eins, 2018.02.20 00:34

@tegnaputan: O.V.-nek is írhattad volna, egy hajszál különbség nincs a kettő között, Móricka.

Ha ha ha
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tegnaputan, 2018.02.19 23:51

Az ördög felült az ágyában, bár szunyókált volna még;
A tűz már alig pislákolt, s valahogy közelebb került az ég.
A kondérban egy ügyvéd úr és egy újságíró ült,
- Juj, de forró! - zokogták, pedig a víz majdnem kihűlt.

Az ördög rakott a tűzre, és bámult fölfele,
Kit hozzon, aki megérdemli, és ki jöjjön még vele,
Hogy örökké vagy még tovább a vendége legyen,
Hogy azontúl csak szenvedjen, s hogy a kondérba tegyen.

Ott van egy, aki mosolyogva, érdekből hazudik,
Szegénységről szónokol, közben palotában lakik,
Őrjöngve sír, hogy az édesanyja a tűzhelyével fűt.
Az ördög bólint: - A szénakazalban megtaláltam a tűt.

Úgy játszik a szavakkal, a gyűlölettel, s hittel,
Ahogy játszott ezzel negyvenötben gátlás nélkül Hitler.
Magából kifordulva, vérben úszó aggyal
Az ördög szól: - A kedvencem vagy, elviszlek magammal.

Vagy ott a másik, aki életében semmi nem csinált,
Lökdösődve tartja a markát, s az égre úgy kiált,
Rázza az öklét üvöltve, neki az Úristen sem szent.
Az ördög mosolya pokoli: - Jó lesz neked itt lent!

Az ellenőrzés alulról érkezik,
S a jutalma meglesz, aki csak vétkezik.
A pokolban csak gyűlnek a tolvajok,
A felhő szélén ülnek az angyalok.

A Jóisten az égben napozik,
Az ördög azalatt szépen dolgozik,
S míg a mennyország teltház miatt zárva,
Tudtommal odalenn nincsen ilyen tábla.
GY. F.-nek szeretettel
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

lauda, 2018.02.19 07:53

És ki veszi komolyan , mit ígér Gyurcsány ???!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

zana, 2018.02.18 22:28

@RealMan:
Erre céloztam az előbb, bármi lehet, a tömeg hozsannázik aztán lincsel pár nap múlva. Aki felszámolja a demokráciát szerencséje van ha nem így végzi, vagy éppen megelőzi azt ami bekövetkezne, elég egy üvegcsét szétharapni...
A demokráciákban ilyesmi nem fordul elő!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2018.02.18 21:50

Ez nem hír. Ha minden médiában azt olvashattuk volna - "az évértékelő beszéde után Orbán Viktort meglincselte az ellenzék, majd a vérében fetrengő Orbánt halálra rugdosták néhányan. A döbbent Fidesz-tábor csak némán nézte." EZ hír lett volna, a Gyurcsány-féle bejelentés nem az.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html