BUX
38240

A családosoknak üzent a kormány

A nagycsaládosokra fordított költségvetési keret jövőre 8 százalékkal emelkedik - mondta Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért felelős államtitkára egy szarvasi rendezvényen az MTI szerint.

Szász Péter, 2017. szeptember 23. szombat, 13:34

Reményei szerint jövőre a Nagycsaládosok Országos Egyesületének (NOE) tagjai kézhez tudják venni az új nagycsaládos kártyát, amely a jelenleginél több kedvezményt ad és többen fogadják majd el.

A kormány bőkezűen támogatta a nagycsaládosokat - mondta Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes. 2010 és 2016 között a nagycsaládosok jövedelme nőtt a leginkább, a nettó jövedelem több mint kétharmadára, a reáljövedelem több mint másfélszeresére emelkedett. Otthonteremtésre a nagycsaládosok - a családi otthonteremtési kedvezmény (csok) és a támogatott hitel révén - 141 milliárd forintot kaptak és a 142 ezer három vagy több gyermeket nevelő családból 120 ezernek nem kell személyi jövedelemadót fizetnie

A nagycsaládosok gyerekei ingyen kapják a tankönyveket a jövőben a középiskola második, harmadik és negyedik osztályában is,  bölcsődében és az óvodában ingyen, az általános iskolában fél áron ebédelhetnek.