A Fidesz felsorakozott Áder mögé

Teljes volt a konszenzus a Fidesz elnökségében arról, hogy Áder János legyen a következő államfőjelölt – írja Magyar Idők a Fidesz alelnök-frakcióvezetőjére hivatkozva.
MTI, Napi.hu, 2016. december 22. csütörtök, 07:37
Fotó: Napi.hu

Kósa Lajos a Fidesz Dobogókőn tartott elnökségi ülése után a Magyar Időknek hangsúlyozta: a kétnapos ülésen konszenzus volt arról, hogy Áder János államfő - akinek jövő májusban jár le a mandátuma - legyen a köztársaságielnök-jelölt - idézi a lapot a hvg.hu.

A frakcióvezető elmondta azt is, hogy az ülésen áttekintették a politikai helyzetet, és foglalkoztak a kampányhoz kapcsolódó szervezeti és személyi kérdésekkel. Hozzátette: azt tekintették át, hogy a választókerületi elnökök megbízása, további kinevezése miként történjen.

Orbán Viktor már a múlt héten arról beszélt, hogy miután az elnökség tárgyal a köztársasági elnök lehetséges személyéről, a parlamenti frakciókkal is megvitatják a jelölteket. A miniszterelnök jelezte, javaslatát csak azt követően fogja megtenni, ha meghallgatták a különböző véleményeket. Azt is elmondta: Áder Jánost nagyra értékeli, és a komoly lehetőségek között van, hogy ő folytassa a munkáját.

HOZZÁSZÓLÁSOK