A Fidesz már benyújtotta

A tandíjjal nem vesződnek, a vizit- és napidíjat pedig a játékadóból és a minisztériumok kiadásaiból pótolnák.
NAPI Online, 2008. március 10. hétfő, 13:55
Fotó:

A Fidesz-KDNP a kormányt is megelőzve, éjszaka benyújtotta törvényjavaslatát a vizitdíj és kórházi napidíj eltörlése miatt kieső összegek pótlása ügyében - mondta Navracsics Tibor, a Fidesz frakcióvezetője a Fidesz-KDNP frakciószövetségi ülése után, az MTI beszámolója szerint.

Mint mondta, a javaslat első része módosítja a 2008-as költségvetést, az oktatási és a külügyi tárca, valamint a Pénzügyminisztérium és a Miniszterelnöki Hivatal "kormányzati luxuskiadásaiból" csoportosít át forrásokat, amellyel fedezhető a vizitdíjból és a kórházi napidíjból az idei évre betervezett 18 milliárd forint. Mivel a tandíjat még nem vezették be, így itt kieső bevétel sincs - tette hozzá.

Navracsics Tibor hangsúlyozta: a javaslat másik részében azt indítványozzák, hogy 2009. január 1-től a Szerencsejáték Zrt. által játékadó címén a költségvetésbe befizetett 41 milliárdos összegből 30 milliárd forintot az egészségügyre, 11 milliárdot pedig a felsőoktatási fejlesztésekre fordítsanak. (A végeredmény persze így is 41 milliárdos mínusz, hiszen eddig is elköltötték a játékadót, vagyis az ellenzéki párt javaslata csak látszatmegoldás - a szerk.)

Az MTI kérdésére a frakcióvezető azt mondta, ha a kormányoldal nem veszi napirendre a Fidesz-KDNP törvényjavaslatát, akkor szétszedik módosítókra és benyújtják kormány indítványához.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

vazul, 2008.03.11 11:14

És 5 évmúlva miből fizetik be azt a 200mrd pulszt ami a mai színvonal fentartásához kell?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html