Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Hollik István KDNP-s országgyűlési képviselő pénteki budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta, minél többet tudnak meg az OLAF-jelentésből, annál felháborítóbb, amit látnak. Rámutatott, az, hogy a kormány pénteken nyilvánosságra hozta a jelentést, egyértelművé teszi a helyzetet és a felelősség kérdését, amelyet a baloldal az elmúlt napokban próbált elmaszatolni. Megjegyezte, a Fidesz és a KDNP szükségesnek és helyesnek tartja, hogy a jelentést minden magyar ember megismerhesse - írja az MTI.

A kormánypártok álláspontját ismertetve kitért arra, hogy az OLAF feltárta a 4-es metró beruházás egyharmadát komplett módon ellopták, illetve elcsalták. A felelősség egyértelműen a Medgyessy-, a Gyurcsány- és a Bajnai-kormányoké, illetve a Demszky Gábor-féle MSZP-SZDSZ fővárosi vezetést terheli. Korrupciójuk miatt Magyarországnak 59 milliárd forintot kell most visszafizetnie, emlékeztetett kiemelve, ebből az összegből a 10 000 forintos Erzsébet utalvány másfélszeresét tudták volna adni a nyugdíjasoknak, dupláját tudták volna gyermekétkeztetésre fordítani, és egy évvel meg tudták volna toldani a pedagógusok és az ápolók béremelését.

Hollik István azt mondta, bíznak abban, hogy a nyomozó hatóságok kiderítik, kinek a zsebében landolt ez az óriási összeg.
A kormánypárti politikust kérdezték Tállai András NAV-elnök vagyonnyilatkozatáról és arról, hogy főszerkesztői, szerkesztői feladatokat lát el hivatalos adólapoknál. Hollik István azt mondta, minden fideszes és KDNP-s képviselőnek be kell tartania a törvényeket, a korrupcióval és a törvénytelenséggel szemben zéró tolerancia van. Elvárják azt is, hogy a vagyonnyilatkozatokat a valós vagyoni helyzet alapján töltsék ki. Tállai András így tett - jelentette ki a kormánypárti politikus.