A FIFA továbbjuttatta a házigazdákat

A mai találkozókkal lezárultak a csoportmeccsek, az utolsó játéknapon Portugália is búcsúzott a további küzdelemektől, miután Dél-Korea egy góllal legyőzte a meccs végére 9 fősre fogyatkozott luzitán válogatottat. A rendező ország komoly támogatást kapott az argentin bírótól, aki a második kiállítást a lassítás tanúsága szerint teljesen rosszul ítélte meg: a dél-koreai játékos simán feldobta magát, erre a füttymester kiosztotta a második sárga lapot a portugál játékosnak.
Baka Zoltán, 2002. június 14. péntek, 15:56

Emlékezhetünk a japán-orosz meccsen történtekre, ahol az oroszoktól vettek el egy jogos tizenegyest, és a mérkőzésen egyébként is végig a japóknak fújt a bíró. De a többi meccsen is valahogy soha nem a házigazdák ellen fütyültek a bírók. Elmondhatjuk tehát, hogy a FIFA elvégezte a dolgát, s továbbjuttatta a rendező országok válogatottjait. Így az a hagyomány sem szakadt meg, hogy a vébének otthont adók továbbjutnak az első körből. Na de ezzel a FIFA le is tudta a dolgát, és az egyenes kieséses szakaszban ezt a támogatást valószínűleg már nem adják meg a japcsiknak és a dél-koreaiaknak, aki az olaszokkal, illetve Mexikóval játszanak legközelebb.
Ami a többi meccset illeti, reggel a belgák 3:2-re verték az oroszokat, míg a japcsik 2:0-ra győzték le Tunéziát. Délután a lengyelek 3:1-re ütötték meg az amikat (az 5. percben már 2-vel mentek a polákok), a portugál meccsről pedig már szóltunk.
Szombaton Németország-Paraguay, illetve Dánia-Anglia derbik következnek.

HOZZÁSZÓLÁSOK