A focisiker felpörgetheti a magyar gazdaságot

Várhatóan rövid távon mérhetően felpörgeti a gazdaságot a magyar válogatott sikeres szereplése az Európa-bajnokságon (Eb) - mondta Dénes Ferenc sportközgazdász az állami rádióban.
MTI, 2016. június 20. hétfő, 09:39
Fotó: MTI/EPA

A szakértő szerint várhatóan tizedszázalékokban mérhető a sikeres Eb-szereplés a gazdaság egészére nézve, és ahogy egyre tovább jut a válogatott, ez a hatás exponenciálisan nő.

Hosszú távon pedig a rendező Franciaország mellett Magyarország is abban bízik, hogy a siker "meghúzza a futballipart".

Bár lehetséges, hogy a válogatott egyes tagjai az Eb után akár top csapatba is kerülhetnek, Dénes a sikeres szereplés fontosabb hatásának azt tartja, hogy az egész magyar futball felértékelődik. Vagyis azok, akik most még csak a futballakadémiákon vannak, az eddigiekhez képest már egy egész más helyzetben kerülnek ki az európai piacra.

A szakember arról is beszélt, hogy Franciaország az Eb-től függetlenül is egy turisztikai célpont, így a sportesemény miatti turisztikai beruházások hosszú távon bizonyára megtérülnek. Az is erre utal, hogy a stadionokra költött 1,7 milliárd euróból csupán 800 millió ment az esemény költségvetéséből, a többi magántőkéből származik.

HOZZÁSZÓLÁSOK