Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az ötös, a hatos és a skandináv lottó mellett a Szerencsejáték Zrt.-nél lehet játszani az európai lottójátékkal, az Eurojackpottal, amelynek az árát az euró árfolyama határozza meg.

Egy eurojackpotos alapjáték ára 2 eurónak megfelelő összegbe kerül. Az elmúlt hetekben látott forintgyengülés miatt 700 forintról 740 forintra nőtt egy játék ára. (A hírről elsőként az Mfor.hu számolt be.)

A Szerencsejáték Zrt. nem először emeli az árat a gyenge forintárfolyam miatt: tavaly ősszel a korábbi 660 forintról 700 forintra nőtt az ár. Vagyis - mindkét áremelést figyelembe véve - nagyjából fél év alatt 12 százakkal 740 forintra drágult az Eurójackpot.

Az Eurojackpot-játékért több mint kétszer annyit kell fizetni, mint egy sima ötös vagy hatos lottóért, utóbbiaknál egy-egy játék 300 forint. A magasabb árért viszont nagyobb nyeremény jár: az Eurojackpoton a főnyeremény minimális összege bruttó 10 millió euró, azaz 3,5-3,6 milliárd forint, a maximum pedig 90 millió euró, vagyis közel 32-33 milliárd forint. Ugyanakkor a telitalálatos esélye is jóval alacsonyabb: az Eurojackpoton az 5+2 találat esélye 1:100 millióhoz, míg az ötös lottó esetében ugyanez "csak" 1:44 millióhoz.