A gazdasági bizottság megszavazta a jelölteket az MNB fb-be

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága megszavazta a jelölteket a Magyar Nemzeti Bank (MNB) felügyelőbizottságába, Papcsák Ferenc (képünkön) a kormánypártok képviselőcsoportjainak jelöltje a felügyelőbizottság elnöki posztjára.
MTI, 2015. július 1. szerda, 15:34
Fotó: Napi.hu

A gazdasági bizottság támogatta még a Fidesz jelöltjét Madarász Lászlót és Szényei Gábor Andrást, a KDNP jelöltjét, az ellenzéki pártok jelöltjei közül pedig Nyikos Lászlónak, a Jobbik jelöltjének fb-taggá való kinevezését támogatta.

A jelenlegi szabályok szerint a kormánypártok 3 jelöltet delegálhatnak az MNB felügyelő bizottságába, az ellenzék egy jelöltet ad, és 2 további tagot a kormány jelöl.

Az Országgyűlés gazdasági bizottsága korábban 10 igen és 5 tartózkodás mellett támogatta Báger Gusztáv jelölését a monetáris tanácsba.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

ptiszai, 2015.07.01 16:36

Papcsák Ferenc igazi fideszes maffiózó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2015.07.01 16:10

ő is bibós volt, 97 óta fidesz tag, a családban marad
azért azon már nem is csodálkozom, hogy egy jogász lett az FB elnöke
ezeknél a szakértelem nem számít, akár csak az ötvenes években
ahol lehet geográfus a monetáris tanácsban, ott már minden megtörténhet..
Róna nyilván kiesett, mert ő ért hozzá..és rossz szokásként, mint FB-tag, még bírálni is mert
pedig csak a bólogatás lett volna a dolga, akkor ma is ott ülhetne
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html