A hatóság lecsap a benzinkutakra

Az innovációs minisztérium tervei szerint jövőre többek között a benzinkutak mérőóráit fogják vizsgálni az ellenőrök. Például panaszbejelentés alapján.
Csernátony Csaba, 2019. november 20. szerda, 11:07
Fotó: Getty Images

A csokos szerződések és vendéglátósok vizsgálatát 2020-ra előirányzó Pénzügyminisztérium után az Innovációs és Technológiai Minisztérium is publikálta, hogy milyen ellenőrzéseket tervez jövőre.

Az ellenőrök többek között a benzinkutak mérőeszközeit vizsgálják majd. Például az üzemanyag- és tartályszintmérőket, magukat a tartályokat, valamint a gumiabroncsok nyomásmérőit, valamint a benzinkutak boltjaiban lévő mérlegeket is ellenőrzik a szakemberek. Az érintett benzinkutakat véletlenszerűen, hatósági megkeresés és panaszbejelentés alapján választja ki a hatóság.

Az innovációs tárca emellett ellenőrzést tervez a földgázelosztók és vezetékes PB-gáz-szolgáltatók telephelyein is, ahol a műszaki-biztonsági feltételeket vizsgálják majd.

A terv szerint a hatóság jövőre a mozgólépcsők és a liftek biztonságtechnikai vizsgálatának elvégzését is ellenőrzi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

narancsragacs, 2019.11.20 11:51

vannak kutak ahol évek óta nem működik a nyomásmérő de "épp most romlott el" a szöveg :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html