A házastárs is örökölhet adómentesen

A Nemzetgazdasági Minisztérium cáfolta, hogy a készülő szabályozás révén az egyenes ági rokonokon kívül a házastársak, a mostoha vagy nevelt gyermekek öröklés és ajándékozás esetén elveszítenék jelenlegi illetékkedvezményüket.
NAPI, 2010. június 26. szombat, 08:15
Fotó:

Légből kapott információk jelentek meg az egyik internetes hírportálon a kormány 29 pontos akciótervének egyes elemeiről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium pénteken, utalva az Index előző napi cikkére, amelyben a portál a készülő adóterveket ismertette egy minisztériumi dokumentumra hivatkozva.

A tárca Napi Gazdasághoz eljutatott közleménye leszögezi: a 29 pontos akciótervről a végleges döntést a kormány fogja meghozni, amelyről csak ezt követően tud a Nemzetgazdasági Minisztérium is részletekkel szolgálni.

A közlemény szerint "légből kapott értesülésen alapul az üdülők utáni idegenforgalmi adó helyett bevezetendő építményadóval foglalkozó rész". Az adózók szemszögéből rossz hír, hogy az önkormányzatok a megszűnő idegenforgalmi adó miatt emelhetik a vállalkozások építményadóját - írta a lap, hozzátéve: az építményadó megemelése könnyen alkotmányellenesnek bizonyulhat, és így akár az egész adócsomag bukását is eredményezheti.

A közlemény szerint nem megalapozottan állította a portál, hogy olyan adótervezetet készít a kormány, amely néhány elemében alkotmányellenes.

HOZZÁSZÓLÁSOK