A háziorvosok a béremelés vesztesei

Az alapellátás az egészségügyi béremelés vesztese - írja a Népszabadság. A mintegy 30 milliárd forintos béremelésből ugyanis alig több mint 6 milliárd forint juthat a háziorvosoknak és a védőnőknek.
Inforádió, 2013. május 24. péntek, 07:53

Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke elmondta, az államtitkárságnak jelezték, hogy a 6,1 milliárd forint nem elég az alapellátásban dolgozó jövedelmének rendezésére. A szövetség elnöke sérelmezte, hogy a pénzelosztási elvekkel ezúttal is a kórházban, a szakrendelőben dolgozó orvosokat preferálják - számol be a napilap.

Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke szerint is az alapellátás a nagy vesztes, mivel a béremelésre szánt 30 milliárdos összeg elosztásáról szóló egyeztetéseken 29,8 milliárd forintot "elköltöttek" a szakorvosi, a rezidensi, a szakdolgozói jövedelmekre - írja Népszabadság.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

szkitaati, 2013.05.24 12:05

Tavaly ősszel 14% -kal nőtt a háziorvosi pénz ....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2013.05.24 08:29

"mintegy 30 milliárd forintos béremelésből ugyanis alig több mint 6 milliárd forint juthat a háziorvosoknak"

Nem is tudtam, hogy a béremelés az igazából veszteség.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html