A Jobbik javaslatot készít a demográfiai válság kezelésére

A Jobbik számos pontból álló határozati javaslatot készít az Országgyűlésnek a demográfiai válság kezelésére - közölte Dúró Dóra frakcióvezető-helyettes pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.
Papp Zsolt, 2017. június 2. péntek, 13:42
Fotó: Stocksnap

Az ellenzéki politikus az ország legnagyobb problémájaként jelölte meg a demográfiai válságot, amely 36-37 éve jelen van.
Értékelése szerint a kormány valóban ért el előrelépést a területen, s a Jobbik is megtartaná a jelenlegi családpolitikai intézkedések döntő többségét, azonban ezek még nem érték el azt a hatást, ami Magyarország kívánt lakosságszámának eléréséhez szükséges - írja az MTI.

Pártja javaslatai között említette Dúró Dóra a gyermekneveléshez szükséges cikkek áfájának radikális csökkentését, a családtámogatási rendszer inflációkövetővé tételét és a bölcsődei gondozási díj eltörlését. Utóbbi segítené azokat az anyákat, akik visszatérnének a munkaerőpiacra és igénybe vennék a bölcsődei ellátást - fejtette ki.

Dúró Dóra közölte: javaslatokat dolgoznak ki az elvándorlásra, a meddőségre és a lakhatási problémákra. Bevezetnék a főállású szülőséget a többgyermekes családokban, támogatnák, hogy az első gyermek mielőbb megszülessen egy családban és egy szülőtámogatási életjáradék kidolgozása is folyamatban van - sorolta.

HOZZÁSZÓLÁSOK