A Jobbik módot talált arra, hogy új választást írjanak ki

A párt szerint az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság súlyos hibát vétett, amivel jogszabályt sértettek. Megtámadják az eredményt.
Szabó Dániel, 2018. április 16. hétfő, 15:12
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Jobbik országszerte vizsgál minden jogi lehetőséget, hogy felderítse a választásokon felmerült jogsértéseket. Ennek részeként kiderült, hogy Miskolcon, a Borsod 1-es választókerületben az Országos Egyéni Választókerületi Bizottság a törvényi határidőn túl, április 15-én állapította meg a szavazás végeredményét, mely szerint a Fidesz jelöltje 127 szavazattal nyert a jobbikos Jakab Péter előtt - derül ki a párt közleményéből.

A pártnak annyiban igaza van, hogy a végeredményt hivatalosan valóban április 14. éjfélig kellett volna megállapítani. Az Alfahíren megjelent részletes érvelésük szerint ez a dátum szerepel az internetre feltöltött jegyzőkönyvben is, mert a választási bizottság jobbikos delegáltja, Tóth Tibor az aláírása mellé a pontos dátumot is odaírta: 2018. április 15-én, 0:37 percet. Később erről felkerült a javított változat is a helyi határozatból a bizottság internetes felületére.

Egy másik nagyon szoros körzetben is ugyanez a - párt szerint - szabálysértés történt meg: a Pest megyei 2. számú választókerületben is. Itt Szél Bernadett, az LMP társelnöke maradt alul - kevesebb mint 300 szavazattal - Csenger-Zalán Zsolttal szemben.

A fotó forrása: Napi.hu.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Agar, 2018.04.18 07:19

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

na4, 2018.04.16 16:29

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html