A Jobbiknak már csak pár százezer forintja maradt - mi lesz így?

Összesen 604 ezer forintja maradt a Jobbiknak. Ráadásul januárig nem kapnak egyetlen fillér állami támogatást sem az Állami Számvevőszék és a NAV bírsága miatt. A pártelnök szerint nem fognak csődbe menni - olvasható a hvg.hu összefoglalójában.
K. Kiss Gergely, 2018. július 10. kedd, 18:21
Fotó: MTI Fotó

A pártnak három alkalmazottja van jelenleg, azonban nem biztos, hogy tudnak majd fizetést adni nekik. Sneider Tamás szerint a párt képviselőitől és a támogatóktól kapott adományokból azért túl fogják élni ezt a fél évet - idézi a portál az RTL Klub Híradóját. A pártelnök bízik abban, hogy kapnak részletfizetést az adóhatóságtól.

A Magyar Államkincstár júliustól csökkenti azoknak a pártoknak a költségvetési támogatását, amelyeknél az Állami Számvevőszék jogszabályellenes finanszírozást állapított meg. A Jobbik a számvevőszéki vizsgálat szerint a júliusi költségvetési támogatást jelentősen meghaladó, több mint 331 millió forint tiltott támogatást fogadott el. (Az ÁSZ szerint a Jobbik olcsón jutott plakáthelyhez Simicska Lajos cégeitől, ezért kell összesen 662 milliót fizetniük, a tiltott támogatás összegének dupláját) A Jobbik korábban pénzgyűjtésbe kezdett, adományokat vártak a támogatóiktól a kampány alatt. Rengeteg pénzt összegyűjtöttek, de elkampányolták az egészet, több mint 100 millió forintot.

A kép forrása: MTI Fotó/Illyés Tibor.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

zana, 2018.07.10 21:47

A Fidesz besokallt a Jobbikból ideje tönkre tenni.
Orbán totális diktatúrája épül, szépül.
De Sztálin elvtárs is meggebedt és ez biztató...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Luftschutzbunker_Zwei, 2018.07.10 19:04

Simicska vette meg, kilóra, ennek a pártnak a megvehető részét, azokat a patkányokat akik most "Jobbiknak" hívják magukat. Etesse akkor őket Simicska, miért én az adómból?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html