A jövő ételeiről és a robotokról is tárgyaltak Budapesten

Húsz országból több mint hetven világhírű személyiség vett részt az idei Brain Bar Budapest fesztiválon, hogy megvitassa a jövő legégetőbb kérdéseit. A közönség harmada külföldi volt.
Napi.hu, 2016. június 7. kedd, 14:41
Fotó: Napi.hu

A Design Terminál és partnerei másodszor szervezték meg Európa legnagyobb jövőfesztiválját, a Brain Bar Budapestet, ahol az idei témák között a robotok és az emberi kreativitás viszonya, a háborúk és a videojátékok jövője, a jövő ételei vagy épp az öregedést késleltető technológiák is szerepeltek.

Sir Martin Sorrell, a világ legnagyobb reklámügynökségének számító WPP alapítója a márkák jövőjéről osztotta meg vízióját. Chris Hadfield űrhajós, a Nemzetközi Űrállomás volt parancsnoka a Szent István Bazilikánál tartott előadásában az űrkutatás legújabb kihívásaiba vezette be közel kétezer fős közönségét. A fesztivál vendége volt Neil Harbisson művész, a világ első kiborgja, Virginia Postrel kaliforniai filozófus és Tim Harford brit sztárközgazdász is.

A fesztiválra elővételben elkeltek a jegyek, de a szervezők a diákok és tanárok számára idén is ingyenes belépést biztosítottak. A fesztivál élő közvetítését 43 országból közel tizenkétezren követték.

HOZZÁSZÓLÁSOK