A kábelszolgáltatók nem módosíthatják a csomagokat

A kábelszolgáltatók csak akkor módosíthatják egyoldalúan a csatornakiosztást, ha az általános szerződési feltételekben közölték az adott csatorna szerepeltetésének időpontját és az letelt, illetve a nézettségi adatok azt indokolják - egyebek mellett ezt is tartalmazza az elektronikus hírközlési törvény módosítási javaslata, amely a kormány honlapján jelent meg.
MTI-Eco, 2011. május 25. szerda, 21:03
Fotó:

A törvény a mobiltelefonokra vonatkozó szabályokat kiegészíti azzal, hogy a határozott időtartamú szerződés legfeljebb 2 évre szólhat, és a szolgáltatónak a lejára előtt fel kell ajánlania az egy évvel történő meghosszabbítást, vagy a határozatlan időtartamú előfizetés lehetőségét. Mindkét esetben azok feltételeit is közölni kell. Az előfizetői szerződések nemcsak írásban, hanem ráutaló magatartással is megköthetők. Ez utóbbi a szolgáltatás igénybevételét jelenti.

A tervezet módosítja a közigazgatási eljárási törvényt (Ket.) is. A Ket. rendelkezéseit kell alkalmazni az elektronikus hírközlési, az audiovizuális médiaszolgáltatások és a sajtótermékek piaci felügyeletével kapcsolatos piacszabályozási és ellenőrzési eljárásokra is.

A tavaly hozott médiaszolgáltatási törvény módosítása pedig - egyebek mellett - előírja, hogy a közszolgálati műsorok, a közösségi médiaszolgáltatók, a mozifilmek és a kortárs zeneművek támogatása csak nyilvános pályázattal lehetséges.

A mostani módosítás indoka - javaslat indoklása szerint - az uniós szabályok árültetése mellett, a jogalkalmazói és iparági tapasztalatok törvénybe foglalása.

HOZZÁSZÓLÁSOK