A KDNP még küzd a vasárnapi boltzárért - készül a törvényjavaslat

Nem adtuk fel a célunkat arra vonatkozóan, hogy a munkavállalókat ne lehessen vasárnap a szükségesnél nagyobb mértékben munkára kényszeríteni – mondta a Magyar Hírlapnak Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője.
Napi.hu, 2016. június 28. kedd, 08:52
Fotó: Napi.hu

A politikus szerint az az egészséges társadalom, ahol különbséget tudnak tenni hétköznap és ünnepnap között, a túlzott fogyasztói szemlélet ugyanis "tévesen azt sugallja, minden nap egyforma, és minden nap ki kell elégíteni a fogyasztás iránti vágyunkat".

Ugyanakkor megértik a kormány korábbi döntését, amellyel eltörölte a vasárnapi szabadnapot, mivel Harrach szerint "a szocialista népszavazási kezdeményezés azonban olyan helyzetet teremtett, hogy a számunkra is legfontosabb nemzetpolitikai kérdés, vagyis a kötelező betelepítési kvóták elleni referendum veszélybe került, ezért megértjük a kormány döntését".

Ezután egy kis idegengyűlölettel lazított a frakcióvezető, aki kijelentette, hogy a magyarok nem akarnak idegen, terjeszkedő kultúrák képviselőivel együtt élni. Visszatérve a vasárnapi boltzárra, elmondta, hogy egyelőre keresik a megoldásokat.

Harrach szerint az utóbbi időben több tárgyalást is folytattak, így például a szakszervezetek és a munkaadók képviseleteivel, azt szeretnék elérni, hogy a törvényben biztosított havi egy helyett két szabad vasárnapot biztosítsanak a kereskedelmi dolgozóknak, de különös védelmet adnánk a kisgyermekes munkavállalóknak, illetve béremelést is javasolnak. A KDNP fontosnak tartaná azt is, hogy nyolc óránál többet ne lehessen vasárnap dolgoztatni.

A tervezetet ősszel kívánják benyújtani a parlamentben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

foldnyuzo, 2016.06.28 13:07

@tarTosPista:
Én meg úgy érzem mintha visszakaptuk, kaptam volna az elvesztett szabadságot.
Az emberek élvezik újra a vasárnapi boltokat, apukákat látok kislányukkal a fürdőruhák között válogatni, délutánonként a kerékpárút menti üzletből úgy fogy a jégkrém mintha ingyen adnák. Itt egy gombóc fagyi áránál is jóval olcsóbban lehet kapni. Nem mindegy ám, hogy az együtt kerékpározó, kiránduló 4 tagú család mennyiért nyalja a finomságot.
B....djál meg KDNP.....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

tarTosPista, 2016.06.28 12:03

Kedvenc dalom a Baxódjál meg kdnp
orbán takaroggy! A kdnp-vel egyútt!
orbán takaroggy!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

kanri, 2016.06.28 11:08

Nem tudna valaki szólni már ennek az tajt alkoholista harrachnak hogy álljon már le? A kutya nem kíváncsi erre a senkipártnak nevezett kdnpre.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html