A politikus szerint az az egészséges társadalom, ahol különbséget tudnak tenni hétköznap és ünnepnap között, a túlzott fogyasztói szemlélet ugyanis "tévesen azt sugallja, minden nap egyforma, és minden nap ki kell elégíteni a fogyasztás iránti vágyunkat".

Ugyanakkor megértik a kormány korábbi döntését, amellyel eltörölte a vasárnapi szabadnapot, mivel Harrach szerint "a szocialista népszavazási kezdeményezés azonban olyan helyzetet teremtett, hogy a számunkra is legfontosabb nemzetpolitikai kérdés, vagyis a kötelező betelepítési kvóták elleni referendum veszélybe került, ezért megértjük a kormány döntését".

Ezután egy kis idegengyűlölettel lazított a frakcióvezető, aki kijelentette, hogy a magyarok nem akarnak idegen, terjeszkedő kultúrák képviselőivel együtt élni. Visszatérve a vasárnapi boltzárra, elmondta, hogy egyelőre keresik a megoldásokat.

Harrach szerint az utóbbi időben több tárgyalást is folytattak, így például a szakszervezetek és a munkaadók képviseleteivel, azt szeretnék elérni, hogy a törvényben biztosított havi egy helyett két szabad vasárnapot biztosítsanak a kereskedelmi dolgozóknak, de különös védelmet adnánk a kisgyermekes munkavállalóknak, illetve béremelést is javasolnak. A KDNP fontosnak tartaná azt is, hogy nyolc óránál többet ne lehessen vasárnap dolgoztatni.

A tervezetet ősszel kívánják benyújtani a parlamentben.