Megnyílt a kevésbé fejlett régióban működő tőzsdeérett kis- és közepes vállalkozások (kkv-k) tőzsdei bevezetését finanszírozó pályázat. A vállalatok a tőzsdei felkészüléshez kapcsolódó költségek finanszírozására már március közepétől pályázhatnak.

A Széchenyi 2020 program keretében futó program elsődleges célja azon gyors növekedési potenciállal rendelkező vállalkozások tőzsdei bevezetésének támogatása, amelyek képesek a transzparens tőzsdei működésre, és a jelentkezést követő 18 hónapon belül készek és vállalják a hazai szabályozott piaci, vagy épp a kkv-szektorra specializálódott Xtend platformra való bevezetést.

A BÉT a honlapon nyilvánosan közzétett felhívás feltételeinek megfelelő szervezeteket vissza nem térítendő - 50 százalékos intenzitású - támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás összegéig, továbbá biztosítja, hogy a kiválasztott kkv-k részt vegyenek a tőzsdei felkészülést támogató mentorprogramban.

A beérkezett támogatási kérelmeket a börze szakemberei tartalmi, formai és jogosultsági kritériumok alapján értékelik, és a támogatást elnyerő kkv a megkötött szerződés alapján a bevezetéshez közvetlenül kapcsolódó költségeiket elszámolhatják - tudatta az értéktőzsde.

A kép forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

Tájékoztatás

A jelen oldalon található információk és elemzések a szerzők magánvéleményét tükrözik. A jelen oldalon megjelenő írások nem valósítanak meg a 2007. évi CXXXVIII. törvény (Bszt.) 4. § (2). bek 8. pontja szerinti befektetési elemzést és a 9. pont szerinti befektetési tanácsadást.
Bármely befektetési döntés meghozatala során az adott befektetés megfelelőségét csak az adott befektető személyére szabott vizsgálattal lehet megállapítani, melyre a jelen oldal nem vállalkozik és nem is alkalmas. Az egyes befektetési döntések előtt éppen ezért tájékozódjon részletesen és több forrásból, szükség esetén konzultáljon személyes befektetési tanácsadóval!