A kölcsönzött munkaerő bezzeg kell

A válság miatt nagyobb lehet a kereslet a rugalmas foglalkoztatásban alkalmazottak, így a kölcsönzött munkaerő iránt - mondta Molnár Attila, a munkaerő-kölcsönzéssel és közvetítéssel foglalkozó Pannonjob Kft. szakmai igazgatója.
NAPI Online, 2009. február 7. szombat, 09:01
Fotó:

Munkaerő-kölcsönzési tevékenységüket elemezve Molnár Attila elmondta, hogy néhány partnercégük megvált dolgozóitól, valamint a felvételek is visszaestek - írja az MTI-Eco. Rámutatott: ugyanakkor ellentétes tendenciák figyelhetők meg a felvételeknél. A fizikai dolgozók iránti kereslet csökkent ugyan, de ezzel egyidejűleg nőtt a felvétel a szellemi munkakörökbe: főként az informatika és az értékesítés területére keresnek új embereket, és a cégük által kölcsönzött munkaerő felét a szellemi foglalkozásúak teszik ki.


Molnár Attila úgy véli, hogy a válságot a munkaerő-kölcsönzés is megérzi, de várhatóan a fellendülés is itt fogja először éreztetni a hatását. A munkanélküliség ellenére az ország egyes területein - például Nyugat-Magyarországon még mindig nehéz alkalmas munkaerőt találni - így a munkaerő-kölcsönző cégek a jelentős munkanélküliségtől szenvedő területekről toborozzák a dolgozókat, és szállítják őket munkahelyükre.


A válság kapcsán fontosnak tartják az állami szerepvállalást a munkahelyek megtartásában, valamint azt, hogy a munkaügyi központok olyan programokat indítsanak, amelyekkel elkerülhető, hogy bizonyos csoportok tartósan kikerüljenek a munkaerőpiacról. A munkaerő-kölcsönzők pedig abban segítenek, hogy visszavezessék a munkahelyüket elvesztett embereket a munkaerőpiacra, továbbá javítsák a munkaerő mobilitását.


A Pannonjob szakmai igazgatója kiemelte, hogy a válság idején is fontosnak tartják a terjeszkedést: januárban nyitották meg ötödik irodájukat, Kecskeméten.

HOZZÁSZÓLÁSOK