A kormány 140 millió forintot ad a hoki-vb

A magyar kormány 140 millió forintot biztosít a jövő áprilisi budapesti divízió I/A-s jégkorong-világbajnokság megszervezéséhez.
Domokos László, 2017. október 5. csütörtök, 21:05
Fotó: Shutterstock

A Magyar Közlönyben csütörtökön megjelent határozat szerint a kormány támogatja a vb-rendezését, és felkérte a nemzetgazdasági minisztert, hogy - az emberi erőforrások miniszterét bevonva - biztosítsa a rendezési költségek fedezéséhez szükséges, legfeljebb 140 millió forintos összeget.

Emellett a miniszterelnök felhívta a nemzeti fejlesztési minisztert, hogy "gondoskodjon a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt. útján a világbajnokság lebonyolításához kapcsolódó turisztikai szempontok érvényesítéséről".

A 2018. április 22. és 28. között a Papp László Budapest Sportarénában sorra kerülő világbajnokságon a feljutó Nagy-Britannia, a világelitből kiesett Olaszország és Szlovénia, valamint az idei kijevi vb-s riválisok közül Lengyelország és Kazahsztán lesz a magyar együttes ellenfele. Az első két helyezett feljut a 16-os elitbe, az utolsó 2019-ben a divízió I/B-ben szerepel majd - írta az MTI.

Kép forrása: Shutterstock

HOZZÁSZÓLÁSOK