A kormány átcsoportosított 7,2 milliárdot - sportfejlesztéseket érint

Az iskola- és a sportlétesítmény fejlesztéstől vett el a kormány 7,2 milliárd forintot és tett át a kiemelt kormányzati beruházások körébe. Az átcsoportosítás a központi költségvetés Emberi Erőforrások Minisztériuma fejezeten belül történt.
Németh Géza, 2019. november 9. szombat, 10:23
Fotó: Shutterstock

A Magyar Közlönyben megjelent határozat a tárca négy nevesített kiadási tételét érinti. A következőkből történt az elvonás:

  • nevelési, oktatási intézmények felújítása, beruházása - 1 milliárd 858 millió,
  • tornaterem-építési program - 1 milliárd 66 millió
  • tanuszoda-fejlesztési program - 1 milliárd 66 millió
  • Honvédelmi Sportközpontok fejlesztése - 3 milliárd 263 millió forint.

A négy tétel közös 7 milliárd 254 millió forintos összege együtt kerül be a kiemelt kormányzati magasépítési beruházásokkal kapcsolatos kiadások tartalékának körébe.

A határozat visszautal egy tavaly decemberi kormányhatározatra, amely felhívta az érintett minisztereket, hogy határozzák meg az irányításuk alá tartozó fejezetekben a 2019-es előirányzatokon belül, a kormányzati magasépítési beruházásokkal kapcsolatos feladatok - Beruházási Ügynökség általi - ellátásából keletkező megtakarítások összegét. Ennek a határideje idén március 31. volt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

kanri, 2019.11.09 13:23

@toferi41@freemail.hu: Nyugi...a patkánykormány patkányai általában háromszor szokták átadni ugyanazt...és még azután sem mehetsz be:)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

toferi41@freemail.hu, 2019.11.09 12:38

Szolnokon mikor lesz kész a nyár végére befejezni kívánt MÁV uszoda?Vagy már titokba át is adták, a próba üzemeléssel együtt?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html