A kormány átcsoportosított az idei költségvetésből - jutott a versenysportra is

A Miniszterelnökség részesedés-vásárlással összefüggésben felmerülő kiadásokra 30 milliárd forintot, az Országos Sportegészségügyi Intézet beruházásra 848 millió forintot, míg a versenysport - támogatásra - 240 millió kapott az idei költségvetésben végrehajtott átcsoportosításokkal - a kormány erről szóló két határozata a Magyar Közlönyben jelent meg.
Németh Géza, 2018. március 30. péntek, 14:37
Fotó: MTI Fotó

A részesedés-vásárlással összefüggésben felmerülő kiadásokról szóló határozat nem nevezi meg azt, hogy a Miniszterelnökségnek mit kell megvásárolnia, viszont részletezi azt, hogy mely tételeket kurtította meg a kormány, hogy össze jöjjön a 30 milliárd forint.

A nemzetközi pénzügyi szervezetektől felvett forinthitelek kamata 6 milliárddal, a diszkont kincstárjegyek kamatelszámolása 4 milliárddal, a Központi Maradványelszámolási Alap 10 milliárddal, az Iparművészeti Múzeum rekonstrukciója 9 milliárd 822 millió 800 ezer, míg az Európai Uniós pályázatokhoz forrás biztosítása 177 millió 200 ezer forinttal csökken.

A másik határozat a Központi Maradványelszámolási Alapból csoportosít át 1 milliárd 843 millió forintot. Ebből nagyobb összeghez jutnak a következők: a Országos Sportegészségügyi Intézet 848 millió, a gyógyító-megelőző ellátás intézetei 325 millió, a határon átnyúló agrár- és környezetvédelmi feladatok 300 millió, a versenysport 240 millió forintot kap.

HOZZÁSZÓLÁSOK