BUX
38261

A kormány átválllalja a lakáshiteleket

Nagy kedvezményt kapnak a többgyermekes, jelzáloghitelt fizető családok a kormánytól: a harmadik vagy további gyermeket vállaló családok tartozásából gyermekenként 1-1 millió forintot vállal át az állam jövő januártól - számolt be Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón a stratégiai kabinet döntéséről.

Szabó Dániel, 2017. szeptember 28. csütörtök, 15:03

Egy egyszerű kérelem kitöltése után igényelhető lenne a több gyerekes családoknak, hogy a kormány a jelzáloghitelükből átvállaljon gyermekenként 1-1 millió forintot. A miniszter azt mondta, ehhez mindössze a járási kormányhivatalba kellene elmenniük a családoknak.

A kancellária miniszter elmondása szerint a beadott kérelmeket legfeljebb 10 nap alatt elbírálnák a hivatalok. Majd a folyamat lezárulta után a 3 gyermekes családok helyett felkeresik a bankokat és egyeztetnek az adósság átvállalásról.

A tételt a Magyar Államkincstár utalja majd át a pénzintézeteknek.

A támogatásról már korábban kiderült, hogy a korábban született gyermekeknél nincsen felső korhatár, a hiteltartozás csökkentése akkor is igényelhető, ha az idősebb gyermek már nagykorú. Az intézkedésre a jövő évre 17 milliárd forintot terveztek.

Címlapkép: MTI Fotó/Illyés Tibor