A kormány legfontosabb bejelentései egy percben

A kormány és a visegrádi országok az Európai Uniótól várja az élelmiszeripari kettősmérce megoldását. Nem a CEU-t támadja a kormány új felsőoktatási törvénye, egyelőre csak veszített az állam a reklámadón.
Szabó Dániel, 2017. március 30. csütörtök, 18:39
Fotó: Napi.hu

Az új felső oktatási törvénytervezettel a kabinet célja az az, hogy hogy biztosítsák a magyarországi egyetemek minőségi működését. A csütörtöki kormányinfón mesterségesen gerjesztett, politikai hisztériának nevezte a felháborodást Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter.

A kormány a Nébih friss jelentésére hivatkozva, Romániával, Bulgáriával kiegészülve fordult az Európai Unióhoz az ügyben, hogy a Kelet-Európában eladott élelmiszerek 70 százaléka más összetételű volt, mint a nyugaton eladott termékeké.

A tervek szerint a jövő évi költségvetést már áprilisban elkezdik kidolgozni, májusban megszavazhatják. A reklámadó új tervezete az idei évre csak 5 százalék lenne, jövőre viszont már 9 százalék a bevételek után.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

George Lukacs, 2017.03.30 19:02

Miért várja az EU-tól?

Harcoljon!!!!!!!!!!!!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html