A kormány még nem döntött az Audi-támogatás nagyságáról

A kormány még nem döntött a győri Audi-beruházás támogatásának összegéről - közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium vasárnap este.
NAPI, 2011. február 13. vasárnap, 21:59
Fotó:

Nem született még döntés a győri Audi-beruházás támogatásának mértékéről, téves tehát az LMP-nek a szubvenció összegéről szóló vasárnapi közleménye - állítja a szaktárca.

A tárca az LMP állítására reagált, miszerint az Audi gyár húszmilliárd forint állami támogatást kap, amely egy új munkahelyre vetítve 11,1 millió forint.

A kormány február 11-én csupán arról határozott, hogy kiemeltté nyilvánítja a projektet. A kiemelt státusz elsősorban azt jelenti, hogy az autóipari vállalat gyorsított ügyintézéssel tudja beszerezni a beruházáshoz szükséges engedélyeket. A kiemelt beruházási státuszt a kormány kizárólag a nemzetgazdasági szempontból igen fontos beruházások esetében alkalmazza - olvasható az NGM közleményében.

A győri beruházás nyomán közvetve 15 ezer, közvetlenül pedig 1800 munkahely jön létre - emlékeztet a tárca.

Mindezek után kíváncsian várhatjuk, valóban mekkora állami támogatást kap a projekt, különösen annak fényében, hogy Becsey Zsolt külgazdaságért felelős államtitkár korábban úgy nyilatkozott, munkahelyenként 5 millió forintban korlátozzák a multik közpénzből történő támogatását.

HOZZÁSZÓLÁSOK