A kormány nyugodt építkezésre készül

A kormány nyugodt építkezésre készül, amelyhez megteremtette a feltételeket - emelte ki Varga Mihály a Joint Venture Szövetség közgyűlésén.
Napi.hu, 2014. május 22. csütörtök, 17:48
Fotó: Napi.hu

A közgyűlésen Chris Mattheisen, a Joint Venture Szövetség elnöke beszámolt az elmúlt év eredményeiről, felvázolta a szervezet előtt álló időszak feladatait és tisztújításra is sor került.

Az új kormány júniusi megalakulásáig a nemzetgazdasági tárca előkészíti azokat a lépéseket, amelyek a következő négy évben meghatározzák az ország gazdaságpolitikáját. A nemzetgazdasági miniszter, aki a szövetségben a társelnöki posztot is betölti, felszólalásában hangsúlyozta: az eddig elért eredményekben jelentős szerepet játszottak azok a külföldi vállalatok, amelyek az elmúlt években folyamatosan bővítették magyarországi jelenlétüket és bíztak a sikerben, a gazdaság fellendülésében.

A kormány csökkentette a munkát terhelő adókat, rugalmasabbá tette a munkaügyi szabályozást, átszerveztük a felsőoktatást, ezzel párhuzamosan német mintára létrehoztuk a duális szakképzési rendszert - sorolta a tárcavezető.

A külső kereslet további, fokozatos élénkülésével és ezzel egyidejűleg a magyar export dinamikus növekedésével számol a kabinet. A gazdaság erősödéséhez hozzájárul majd, hogy 2014 és 2020 között a rendelkezésre álló források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordíthatja az ország, szemben a korábbi 16 százalékkal - mondta Varga.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

jobbajobb, 2014.05.22 19:13

..."német mintára létrehoztuk a duális szakképzési rendszert - ....2014 és 2020 között a rendelkezésre álló források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordíthatja az ország, szemben a korábbi 16 százalékkal - mondta Varga...."


..ezek nagyon jó irányok ,és brutális növekedést hoznak ,eladósodás nélkül...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html