Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Az új kormány júniusi megalakulásáig a nemzetgazdasági tárca előkészíti azokat a lépéseket, amelyek a következő négy évben meghatározzák az ország gazdaságpolitikáját. A nemzetgazdasági miniszter, aki a szövetségben a társelnöki posztot is betölti, felszólalásában hangsúlyozta: az eddig elért eredményekben jelentős szerepet játszottak azok a külföldi vállalatok, amelyek az elmúlt években folyamatosan bővítették magyarországi jelenlétüket és bíztak a sikerben, a gazdaság fellendülésében.

A kormány csökkentette a munkát terhelő adókat, rugalmasabbá tette a munkaügyi szabályozást, átszerveztük a felsőoktatást, ezzel párhuzamosan német mintára létrehoztuk a duális szakképzési rendszert - sorolta a tárcavezető.

A külső kereslet további, fokozatos élénkülésével és ezzel egyidejűleg a magyar export dinamikus növekedésével számol a kabinet. A gazdaság erősödéséhez hozzájárul majd, hogy 2014 és 2020 között a rendelkezésre álló források 60 százalékát közvetlenül gazdaságfejlesztésre fordíthatja az ország, szemben a korábbi 16 százalékkal - mondta Varga.