A kormány pénteken is kezeli a válságot

Pénteken ülésezik harmadszor a Kormányzati Válságmegelőző és Válságkezelő Központ (KVVK) - jelentette be Tukacs István, a gazdasági válságövezetek kezeléséért felelős kormánybiztos.
NAPI Online, 2009. február 24. kedd, 16:25
Fotó:

A KVVK beszámolót hallgat meg a 250-nél több alkalmazottat foglalkoztató gazdasági társaságok helyzetéről. Az előterjesztésből kiderül: több cég esetében hozott eredményt a kormány által felkínált komplex válságkezelő intézkedések alkalmazása - mondta Tukacs az MTI-nek. Az indulás óta már négyezren töltötték le az Országos Foglalkoztatási Közalapítvány munkahelymegőrzésre kiírt pályázatait.

Január 23-ától lehet pályázni hatmilliárd forintra. A főként kis- és közepes vállalkozásokra szabott pályázatokon azon munkáltatók igényelhetnek majd támogatást vagy bérkiegészítést, amelyek kötelezettséget vállalnak arra, hogy a teljes vagy rövidített munkaidőben, de tovább foglalkoztatják dolgozóikat.

A testület pénteken áttekinti a korábban bejelentett intézkedéseket is. Ezek között szerepel az a jogszabály-módosítás, amelynek célja, hogy a csekély összegű munkaügyi bírsággal sújtott cégek ne legyenek teljesen kizárva a támogatási és pályázati rendszerből.

HOZZÁSZÓLÁSOK